Menu
pondělí, 23 leden 2023 12:58

Výsledkový servis 21.1. - 22.1.2022

Máme za sebou další lednový víkend, který nám ukázal, že zima to ještě nevzdala a ukázala nám, že nás ještě potrápí. I v Polabí napadlo několik centimetrů sněhu. Ten však povětšinou roztál, ale poprašek ze včerejška ještě drží, ale jeho tak málo, že snad bude lepší, když roztaje, protože sáňkovat a lyžovat se rozhodně nedá. Dokonce se nedá ani bruslit, protože kluziště se za dva měsíce nepodařilo zaledovat. Zima zřejmě ještě chvíli potrvá, ale už to nebude trvat tak dlouho. Nekonečný leden se naklání ke svému konci a děti už příští úterý dostanou pololetní vysvědčení, věřme, že pětiměsíční výsledky jejich práce neohrozí jejich účast na trénincích.

Události v republice se všemožně točí kolem druhého kola prezidentských voleb. Včerejší debata v ČT jen dokumentovala názorovou rozdílnost obou kandidátů, ale voliči museli být rádi, že A.Babiš do ČT přišel, protože dlouho avizoval svoji nepřítomnost. Musím přiznat, že ani já nejsem nadšen, že po 33 letech od listopadové revoluce musíme vybírat prezidenta z bývalých členů KSČ. Doufal jsem, že tomu bude jinak, ale ostatní kandidáti asi nebyli takovými osobnostmi, jaký by si prezidentský úřad zasloužil. Škoda, snad se za pět dočkáme prezidenta bez komunistické stopy. Obávám se, že v roce 2028 si to opět rozdají Babiš s Pavlem, ale třeba se mýlím. Za týden však bude jasno a já doufám, že bude zvolen generál Pavel. Přeci jen je to pro mě menší zlo a menší lhář než Babiš. Ve včerejší debatě se to ukázalo, i když Pavel měl teplotu, Babiš odbíhal od tématu, nebyl schopen konkrétní odpovědi a neustále omílal stále stejná témata. Nechť se v sobotu ukáže.

Do Branek, bodů a sekund minulého týdne se zařadily především úspěchy českých tenistů na prvním Grand slamu roku v Melbourne. Již před týdnem jsem zvěstoval nástup mladé generace, což se beze zbytku potvrdilo. Postupem do čtvrtfinále překvapil Jiří Lehečka, který postupně vyřadil tři nasazené hráče. Jde o skvělý úspěch a ukazuje se, že bychom brzy mohli mít hráče světové špičky a nemusel by to být jen Lehečka. Mezi ženami se mezi posledních šestnáct dostala sedmnáctiletá Linda Frühvirtová, což je také skvělá zpráva, moc nechybělo a mohla hrát čtvrtfinále stejně jako Karolína Plíšková. Ta by po vypadnutí nejvýše nasazených mohla uvažovat o svém grand slamovém snu, ale bude to ještě těžké, ale takových šancí už moc mít asi nebude.

Hodně se také lyžovalo a bobovalo, což konci ledna odpovídá a všichni se už těší, na světové šampionáty ve všech možných zimních sportech. Včera začala zimní olympiáda dětí a mládeže, o víkendu se ve Špindlu pojede světový pohár žen ve slalomu. Zima prostě graduje a stejně tak můžeme mluvit o zimních sportech.

I basketbalové soutěže jely naplno a hrálo se v Čechách, Evropě i ve světě. Hodně se toho událo i v Brandýse, kde se o víkendu konala akce ČBF pro perspektivní české trenéry Coach F4, a tak se i družstva hrající doma musela trochu uskromnit, ale přesun do Sportcentra snad nebyl tak dramatický. Zápasová bilance byla lehce negativní a činila sedm výher a devět porážek. Nejvíce bolely porážky u těch nejmenších hrajících kvalifikace o postup na MČR. U U11B a ani u U13G se postup nekonal. Přestože porážky bolí a mrzí, jsou odrazem pro další práci a získané zkušenosti se mohou hodit třeba na MČR mixů U11 nebo na Festivalu U13G, kam se mohou starší minižákyně přihlásit. Velké porážky inkasovalo i „A“ mužů, když doplatilo na velkou absenci klíčových hráčů a bez nich to měli kluci těžké. Obě porážky je odsunuly na sestupové pozice. Kluci budou muset v posledních šesti kolech pořádně zabrat, aby se ve II. lize udrželi, hrají 4 zápasy doma, což je velká výhoda a musí se dát zdravotně do pořádku, ale i tak bude udržení pořádná fuška.  

2.liga mužů

Sokol Vyšehrad - BK Brandýs n.L.   79:44 (38:22)

Body: Horák 15, Klusáček, Pilný a Frantík po 7, Kratochvíl a Pěkný po 4

CZ.ACADEMY - BK Brandýs n.L.   91:46 (38:25)   

Body: Pilný 12, Kratochvíl a Pěkný po 10, Borl 6, Horák 5, Hrabý 3

 2.liga žen

Bižuterie Jablonec n.N.  – BK Brandýs n.L. „A“                62:69 (33:27)

Body: Votrubová Kateřina 15, Hamplová 13, Martínková 12, Bodláková 12, Votrubová Klára 7, Huláková 6, Klanicová 2, Růžičková 2

První venkovní zápasy v roce 2023 nás čekali na půdě těžších soupeřů, a to v Jablonci a Liberci.

Sobotním soupeřem nám byl tým Jablonce, s kterým jsme doma prohráli rozdílem 10 bodů, a tudíž nás čekal velice těžký soupeř. Vstup do utkání nám nevyšel a soupeř díky velmi dobré úspěšnosti střelby získal poměrně rychle náskok 8 až 10 bodů. Od této doby jsme se zlepšili hlavně v útoku a utkání se až do konce třetí čtvrtiny odehrávalo naprosto vyrovnaně, ale nám stále scházelo dohnat ztrátu, a tak po 30 min vedl domácí tým o 6. Stále jsme však věřili a postupně jsme ztrátu domácích dohnali a velmi zodpovědným a trpělivým výkonem jak v obraně, tak v útoku a vyhráli jsme poslední část hry o 13 bodů a celkové utkání o bodů 7. První utkání v našem dresu odehrála Monika Hamplová a do týmu zapadla velice rychle. Dnes se ukázalo že je třeba hrát celých 40 min, a i když to s námi nevypadalo dobře, tak trpělivost se vyplatila.

TJ Lokomotiva Liberec – BK Brandýs .L. „A“                                   58:65 (29:34)

V neděli dopoledne nás čekal další těžký soupeř, který měl na kontě zatím pouhé 3 porážky a držel 2.místo v tabulce. V tomto utkání jsme si ale na rozdíl od soboty pohlídali začátek utkání a postupně jsme navyšovali náskok až na 12 bodů a soupeř se nám, kromě úvodu, přiblížil na maximální 3 body. Celkem poklidné utkání jsme vyhráli stejně jako v sobotu o 7 bodů.

Body: Martínková 16, Hamplová 14, Votrubová Kateřina 10, Kynclová 7, Bodláková 6, Votrubová Klára 4, Klanicová 4, Růžičková 2, Najmanová 2

Celostátní liga U17B (finálová skupina) kadeti

BK Brandýs n.L. - BC Kolín                                      64:48 (30:22)

Domácí šli za výhrou od začátku až do konce. Postupně svého tradičního soupeře přehrávali a po změně stran to bylo vidět i bodově, když postupně vedli až od 25 bodů. V závěrů hosté snížili, ale to již kadeti kontrolovali svou první výhru ve finálové skupině ligy U17.

Body: Štajer 15, Martins 13, Kejmar 9, Řebíček 7, Asor 6, Hanitz 4, Stieber a Holubec po 3, Langšádl a Hlushko po 2

BK Brandýs n.L. - Sokol Písek Sršni "B"                77:68 (42:39)

Nedělní duel byl poměrně vyrovnaný a oba týmy se pravidelně střídali ve vedení. Svěřenci kouče Čeňka obtížně dobývali píseckou obranu neustále přecházející z osobky do zóny a naopak. Udělali velké množství ztrát, ale i díky 13 trojkám nakonec dovedli zápas k zaslouženému dvoubodovému zisku.

Body: Štajer 19, Langšádl a Stieber po 12, Kejmar 7, Bodlák a Hanitz po 6, Martins 5, Asor 4, Hlushko a Řebíček po 3

 

Celostátní liga U17G kadetky

BK Brandýs n.L. - BSK TJ Jičín           53:70 (32:36)

Body: Rozumová 13, Šandová 9, Kohoutková 7, Alešová 6, Hyklová 5, Pfafová a Vaverková po 4, Hájková 3, Čumrdová a Mrázová po 1

BK Brandýs n.L. - Bižuterie Jablonec n.N.      37:60 (13:26)

Body: Rozumová 6, Vaverková a Kohoutková po 5, Alešová 4, Antošová, Pfafová a Mrázová po 3, Čumrdová, Hyklová, Hájková a Šandová po 2

 

Žákovská liga U14B mladší žáci

Královští Sokoli - BK Brandýs n.L. „A“                      59:37 (30:13)

Body: Prouza 13, Bártů 9, Dvořák A. 7, Hlavatý, Soukup, Houžvička a Dvořák N. po 2

Na zápas proti Královským Sokolům jsme odjeli bez několika hráčů základní rotace, a navíc s některými hráči, kteří nebyli 100% fit, což se na celkovém výkonu výrazně podepsalo. Navíc jsme neuhlídali nejvyššího hráče soupeře (který doskočil většinu míčů pod oběma koši) a v součtu s našim nepřesvědčivým výkonem je výsledek prakticky výhrou a příslibem pro domácí odvetu. 

Loko Trutnov - BK Brandýs n.L.  „A“                        57:70 (23:34)

Body: Prouza 21, Lachs 13, Soukup a Dvořák N. po 8, Hlavatý a Houžvička po 6, Vacek 4, Dvořák A. a Hvězda po 2

Do zápasu s BK Loko Trutnov jsme nastoupili oslabeni o dalšího hráče, ale s mnohem větší bojovností. Začátek a první část zápasu jsme měli plně pod kontrolou a soupeře jsme jasně přehrávali. V další části jsme vlastními chybami dovolili Trutnovu vyrovnat skóre a vrátit se do zápasu. Poslední čtvrtina ale ukázala sílu našeho (i když oslabeného) týmu a kluci potvrdili, že umí zabojovat. Soupeři jsme dali v posledních 10-ti minutách skoro 30 bodů! Pokud se nám podaří odvety odehrát v plné sestavě, tak se můžeme těšit na mnohem lepší výsledky.  

Žákovská liga U14B mladší žáci

Kluci odehráli dva výborné venkovní zápasy a ukázali velice potěšitelný nárůst zdravé agresivity naší hry.

BK Loko Trutnov – BK Brandýs n.L. „B“               48:55 (29:35)

Body: Hlaváček T. 19, Konrád 9, Kubelka a Řihout 6, Karel 5, Dvořák a Šnábl 4, Osman 2

Královští Sokoli – BK Brandýs n.L. „B“                  80:52 (44:25)

Body: Hlaváček T. 16, Konrád a Šnábl 9, Osman a Řihout 5, Kubelka 4, Karel 3, Schwan 1

 

Kvalifikace o MČR U13G starší minižákyně

BK Brandýs n.L. – TJ Sokol Kladno                         44:40 (18:17)

Body: Novotná E. 19, Novotná S. 6, Petříková a Rozumová 4, Homolková 3, Vlčková 3, Dancheva a Švancarová 2

 

TJ Sokol Kladno - BK Brandýs n.L.                          72:30 (30:14)

Body: Novotná E. 12, Rozumová a Švancarová 4, Hánová, Homolková, Klusová, Novotná S., Vlčková po 2

 

Kvalifikace o MČR U11B nejmaldší minižáci

BK Brandýs n. L.  – BA Nymburk                      46:73 (22:28)

Body: Sibera 17, Hlaváček 15, Hykel 14

BA Nymburk – BK Brandýs n. L.                       66:21 (42:12)

Body: Šimon 5, Sibera a Urbánek 4, Chmelík 3, Lecko a Martinek 2, Hartiník 1

O víkendu nás čekal těžký soupeř, který je složen z týmů NBK Juventa Milovice a BA Nymburk. Protihráči byli šikovní a nedali nám moc prostoru se vůbec ke koši dostat, zatímco my jsme dostávali koše z naší nepozornosti a nesoustředěnosti. Po nevydařené první čtvrtině to ve druhé vypadalo nadějně. Bohužel, naděje však vyhasla v průběhu třetí čtvrtiny a poté byl zápas jasně v rukách soupeře. V neděli jsme jeli v počtu 11 hráčů a kluci podali výborný bojovný a kolektivní výkon a až do konce se nevzdali i přes nepříznivé skóre a konečný výsledek.

 

Autor: Petr Čeněk

Číst 703 krát Naposledy změněno pondělí, 23 leden 2023 13:03

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.

Ok