Menu
úterý, 13 prosinec 2022 07:44

Výsledkový servis 10.12.-11.12.2022

Doslova a do písmene v zimní víkend se proměnila stříbrná sobota a neděle značící, že do Vánoc zbývá již jen 14 dnů a je nejvyšší čas na nákup dárků a všeho, co je s vánočními svátky spojené. V Polabí napadlo i něco sněhu a v pondělí ráno se chumelí jako o závod. O víkendu jsme hráli na Vysočině a při cestě do Žďáru n.S. jsem se kochal nádhernými pohledy na zasněženou krajinu a v kombinaci s rozsvícenými stromečky to byl hezký adventní zážitek hodně připomínající kouzlo Vánoc a adventní doby. Dobře, že zima dorazila, v prosinci a lednu, nechť se vyřádí a třeba zažijeme i bílé Vánoce se vším, co nabízejí a co spíše známe z Ladových obrázků.

Světové události nabízejí spousta momentů stojících za připomenutí. Mezi nimi však dominují otřesné záběry a zpravodajství z ukrajinských bojišť, kde to na žádnou vánoční romantiku nevypadá. V sobotu zaujala i informace o šílenci z Drážďan, který držel v obchodním centru rukojmí. Shodou okolností jsem v Drážďanech po třech letech byl a měl jsem tedy kliku, že jsem si perlu na Labi mohl užít se všemi vánočními kouzly, tedy včetně svařáku, curry würstu a tradiční štoly.

Ohlédneme-li se za sportovními událostmi, tak všemu sportovnímu zpravodajství vévodí fotbalové MS v Kataru, kde po osmifinálových a čtvrtfinálových soubojích známe semifinálové dvojice tvořené Argentinou a Chorvatskem a Marokem a Francií. Utkání osmi nejlepších nabídly skvělou podívanou včetně penaltových rozluštění, co víc si fotbaloví fanoušci mohou v prosinci přát. Ze zimních sportů nás nejvíce zahřály pódiová vystoupení biatlonistky Markéty Davidové, která v rychlostním závodě a stíhačce dokázala obsadit skvělé druhé a třetí místo a jen potvrzuje, kdo je naší sněhovou královnou. Špatně si nevedla ani slalomářka Dubovská. V mnoha sportech však výrazně zaostáváme a na svou slavnou minulost můžeme jen vzpomínat. V mnoha horských střediscích o víkendu začala naplno zimní sezóna a sníh a zima by horám měly přát i v následujícím týdnu, takže si snad lyžaři i lyžníci přijdou na své. Po covidových zimách jim to přejme, i když i lyžování bude o něco dražší než v předcházejících sezónách, ale to jsme zase lyžovat moc nemohli, a tak jsme něco ušetřili. V Brandýse budeme rádi, když se rozjede kluziště, i když i přírodním plochám by led slušel a bylo by to hezké před vánoční překvapení.

Pokud se týče basketbalu, tak nás zaujalo, že basketbalový Nymburk v pondělí doma prohrál s Kolínem rozdílem jediného koše, čímž skončila famózní nymburská domácí neporazitelnost. V tentýž den se pak v Brandýse odehrál Čertovský rej, na který dorazilo obrovské množství lidí a v mezi čerty a anděly byla k vidění basketbalová stopa. Minulý týden oslavila své Abrahamoviny skvělá česká basketbalistka a jedna z nejlepších hráček Evropy z konce devadesátých let Eva Horáková. Její střelu ve finále ME 1995 proti Rusku jistě máme všichni v živé paměti.

Pokud se týče brandýského basketbalového dění, tak máme za sebou poslední nabytý víkend roku 2022. V dalším víkendu se toho již moc hrát nebude, a tak budeme mít prostor užít si Vánoce a na chvíli zapomenout na basketbal. Příští víkend se bude hrát v Brandýse tradiční turnaj Regionálních výběrů chlapců, kde i středočeské bardy bude hájit několik našich hráčů. Bilance víkendu však není příliš lichotivá a představuje pět výher a deset porážek, přestože jsme se dočkali dvou vánočních zázraků, a to překvapivé výhry „A“ mužů v Litoměřících a výhry kadetů v neděli v lize U17 proti vedoucímu Kolínu.

2.liga mužů

Út: 6.12. 2022

BK Brandýs n.L. - Slavoj BK Litoměřice B   70:85 (37:38)

Předehrávaná dvojička byla celkem vyrovnaná, bohužel výrazně chyběl nemocný Lukáš Kejmar a to že hosté vždy, když domácí bodově dotáhli, dokázali odpovědět nějakou zázračnou střelou povětšinou z trojkové vzdálenosti, což jim pomohlo k výhře o patnáct bodů.

Body: Ornst 21, Horák 13, Kratochvíl 12, Borl 10, Pěkný 6, Čeněk 4, Pilný a Frantík po 2

 St: 7.12. 2022

Slavoj BK Litoměřice B-BK Brandýs n.L.               71:73 (34:32)

Ke středeční odvetě nejeli muži s velkými ambicemi, přesto se v litoměřické hale hrála vyrovnaná partie v lehce vánočním tempu, což více vyhovovalo hostům. Přesto domácí čtyři minuty před koncem vedli devítibodovým rozdílem. Brandýs však zabojoval a 35 sekund před koncem srovnal stav a díky Horákově úspěšné střele nakonec získal šťastné adventní dva body, díky kterým se klukům bude radostněji trávit adventní doba.

Body: Ornst 24, Horák 12, Kratochvíl a Frantík po 10, Čeněk 7, Pěkný 6, Pilný a Hrabý po 2

2.liga žen

Poslední utkání před polovinou základní části, jsme odehráli na půdě favorita v MB. Tento tým poslední dvě sezóny soutěž ovládl a předal práva jiným týmům na start ve vyšší soutěži. V jeho středu hraje několik výborných hráček se zkušenostmi z nejvyšší soutěže a rovněž s reprezentací ČR.

Bohužel k utkání jsme odjeli v nekompletní sestavě, ale i tak, jsme se chtěli prezentovat tím nejlepším. Od první minuty jsme hráli zcela otevřenou partii a po 3 čtvrtiny jsme neustále vedli. Bohužel v poslední části jsme inkasovali rychlé koše a domácí tým srovnal. Bohužel v této části došlo ke zranění Kačky a rovněž dvě naše pivotky musely hřiště opustit pro 5 faulů. I tak jsme utkání nezabalili a až do poslední vteřiny bojovali o výhru. Nakonec byl soupeř o ten jeden koš určitě šťastnější, ale naše hráčky zaslouží velké poděkování a ukazuje se, že se stále zlepšujeme a v dalších utkáních budeme chtít na dnešní výkon určitě navázat. 

Po polovině základní části jsme ve velmi vyrovnané tabulce na krásném třetím místě a toto budeme chtít určitě vylepšit.

ŠKO Energo MB – BK Brandýs n.L. „A“       67:65 (29:30)

Body: Votrubová Kateřina 19, Bodláková 18, Votrubová Klára 7, Růžičková 7, Klanicová 6, Brožková 3, Huláková 2, Martínková 2, Najmanová 1.

Celostátní liga U17B: kadeti

Vlci Žďár-BK Brandýs n.L.                         81:62 (46:35)

Daleký trip na Vysočinu skončil porážkou o dvacet bodu, když se domácí kvalitní lídři proti oslabenému brandýskému týmu /chyběli čtyři hráči základní sestavy/ postarali v klíčových momentech zápasu, že se v pěkné žďárské hale žádné drama nekonalo a hráči z Vysočiny zaslouženě vyhráli.

Body: Štajer 16, Holubec 13, Hanitz 11, Vaverka, Kejmar, Hlushko, Martins a Řebíček po 4, Lukeš 2

BC Kolín-BK Brandýs n.L.                          58:82 (33:39)

V neděli se ještě ve větší míře do sestavy zapojili mladší hráči ročníku narození 2008, přesto hosté na hřišti dominovali a proti vedoucímu týmu soutěže od začátku vedli a dokázali si poradit s kolínskou zónou i díky 11 trojkám a celkovému skvělému výkonu pod oběma koši. Ten nakonec zvýraznil bodový rozdíl na 24 bodů, čímž mají svěřenci kouče o jeden bod lepší vzájemnou zápasovou bilanci, což jim drží naději na postup do finálové části, i když to nemají ve svých rukách a potřebují pomoc Vysoké a Tesly Pardubice v posledních dvou zápasech základní části, které se však budou hrát až v lednu. Palec nahoru pro celý tým. 

Body: Kejmar 25, Štajer 23, Martins 17, Hlushko 8, Holubec 5, Lukeš 4

NRL starší žákyně U15G

Basket Říčany "B" - BK Brandýs n.L                                    87:67 (31:44)

Body: Simandlová 15, Vaverková, Waitzmanová a Princová po 12, Helisová 8, Ouředníčková a Průchová po 4

Žákovská liga U14B: mladší žáci

Loko Trutnov-BK Brandýs n.L. „A“          53:68 (22:35)

Poslední víkendové zápasy základní části jsme začali sobotním utkáním s BK Loko Trutnov. Bez nemocných hráčů a se zbytkem sestavy po nemoci jsme přetlačili soupeře až v poslední čtvrtině, kde jsme dokázali zvítězit o 15 bodů.  

Body: Lachs 17, Bártů 14, Kupčík 11, Hlavatý 10, Dvořák A. 6, Soukup 5, Hora 3, Houžvička 2

Královští Sokoli-BK Brandýs n.L. „A“          65:45 (45:17)

Nedělní dvojzápas jsme začali s týmem Královští Sokoli. Na celém našem týmu byla vidět únava, což se projevilo v nedůsledné obraně, ztrátách míčů při rozehrávce a nepřesném zakončení. Soupeři naopak na domácím hřišti vycházelo prakticky všechno včetně střelby náhodných tříbodových košů. Měli jsme na ně, ale bohužel jsme si zápas prohráli sami. 

Body: Houžvička 11, Soukup a Bártů po 9, Kupčík 8, Lachs 6, Hlavatý 2 

BK Brandýs n.L. „A“ -  BA Nymburk             64:106 (30:53)

Druhý zápas s Nymburkem jsme začali odvážně a většinu první čtvrtiny jsme soupeře jasně přehrávali a výrazně vedli. Síly ale začaly rychle docházet a z neproměněných útoků jsme inkasovali laciné koše. Ač jsme nastříleli 64 bodů, na dobře hrající Nymburk to nestačilo. 

Body: Bártů 20, Kupčík 16, Dvořák A. 8, Lachs 7, Houžvička a Soukup po 4, Hlavatý 3, Hora 2

St: 07.12.2022

BK Brandýs n.L. „B“ – BA Nymburk                      35:126 (21:66)

I přes velkou marodku kluci odehráli své zápasy na maximum, získali ohromné množství herních zkušeností a jejich herní činnosti se i přes prohry proti starším stále zlepšují.

Body: Hlaváček 11, Kubelka 6, Šnábl 5, Konrád 4, Dvořák a Roškota 3, Kalfus 2, Řihout 1

Pá: 09.12.2022

BK Brandýs n.L. „B“ –  Basketbal TJ Svitavy                     53:68 (25:31)

Body: Kalfus 14, Šnábl 11, Konrád 10, Řihout 6, Karel 5, Lichtenberk 4, Dvořák 3

So: 10.12.2022 

Královští Sokoli – BK Brandýs n.L. „B“                               90:19 (48:06)

Body: Kalfus 5, Kubelka a Šnábl 4, Karel, Konrád a Řihout 2

Ne: 11.12.2022

BK Loko Trutnov – BK Brandýs n.L. „B“                             69:35 (29:09)

Body: Kalfus 8, Kubelka 7, Šnábl a Schwan 6, Konrád, Řihout, Karel a Šťastný 2

Přípravná soutěž mladších minižáků U11B

TJ Sokol Pečky U11(mix) – BK Brandýs n.L.                       12:121 (5:53)

Body: Sibera 42, Hartiník 26, Bartík 17, Šimon 10, Chmelík, Urbánek, Mezofi 6, Martinek 5, Stieber 2, Lachs 1

TJ Sokol Pečky U11(mix) – BK Brandýs n.L.                         6:86 (0:39)

Body: Sibera 29, Hartiník 16, Stieber 12, Urbánek, Bartík 8, Šimon 4, Martinek, Bártů, Červenka, Ježek 2, Chmelík 1

I přesto, že nás čekal soupeř, který je poslední v tabulce jsme šli do zápasů s tím, že nás může cokoli překvapit. Od začátku hry jsme ale měli zápas pevně v našich rukách a zůstáváme ve vedení tabulky bez prohry. Kevin Sibera měl svůj den a vytvořil si výborný osobní rekord 42 bodů v jednom zápase.

Kvalifikace o NF nejmladších minižákyň U11G

BC Benešov – BK Brandýs n.L.         17:76 (46:7)

Body: Mozolová 7, Borovičková E. a Libertin 3, Borovičková M. a Vobořilová 2

 

Autor: Petr Čeněk 

Číst 811 krát

Na naší webové stránce používáme cookies. Některé z nich jsou nutné pro běh stránky, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit vlastnosti stránky na základě uživatelských zkušeností (tracking cookies). Sami můžete rozhodnout, zda cookies povolíte. Mějte prosím na paměti, že při odmítnutí, nemusí být stránka zcela funkční.

Ok